Egenmäktigt Förfarande - en roman om kärlek

På jullovet en dag gick jag och Sofia till bokaffären och jag köpte boken Egenmäktigt Förfarande av Lena Andersson. Tyckte inte riktigt om omslaget men den verkade bra. Läste som sagt ut den igår, började på onsdag tror jag.
Egenmäktigt förfarande är i svensk rättt tillgreppsbrott enligt 8 kap 8 § Brottsbalken. Här är två situationer där brott utgör egenmäktigt förförnande: (från wikipedia)
  1. då gärningsmannen olovligen har tillgripit något men inte har någon avsikt att behålla det tillgripna.
  2. då annans besittning olovligen rubbas på så vis att den rättmätige ägaren hindras att använda föremålet som det är tänkt.
Boken är nog den svåraste jag läst, många meningar fick jag läsa två gånger. Och kommer nog läsa den kanske en eller två gånger till tills jag förstår och kan ta in den helt. Boken handlar om Ester Nilsson som blir kär i konstnären Hugo Rask, och de börjar en slags kärlekshistoria. Den handlar om hur mycket man är villig att bedra sig själv för att bli älskad. Det är nog ganska så många som kan känna igen sig i den här boken. Språket är otroligt avancerat och jag blev totalt mindfuckad på minst varannan sida, men älskade ändå det. Läs för fan.
 
 


Kommentarer
Postat av: sandija-döv-adopterad-fotografi

Söt blogg! =) Vad har du gjort under helgen? Kram

2014-01-19 @ 11:48:13
URL: http://fames.se/kwieien
Postat av: EMELIECATRINE

Tack för tipset! =)

Svar: värd att läsa! :)
Fanny

2014-01-21 @ 17:57:28
URL: http://emeliecatrine.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: